Familie Bootsma ut de Lemmer

Stukje geschiedenis familie Bootsma

Jaren geleden kwam de vraag: zijn de in Lemmer woonachtige Bootsma's familie van elkaar. Hier werd toen negatief op geantwoord. Dat was voor mij, Cor Bootsma, reden om dit eens te onderzoek. Ik kwam er al snel achter dat de Bootsma`s uit Lemmer bijna allemaal dezelfde stamvader hebben. Het voorouder onderzoek was begonnen. Wanneer je bezig bent met het onderzoek kom je soms opmerkelijke dingen tegen. Het meeste van deze bevindingen zijn op deze site terug te vinden. Maar natuurlijk mag en kan niet alles openbaar gemaakt worden. Dit heeft te o.a. te maken met de wet op de privacy, maar ook uit respect voor de nazaten.

Een deel van de familie Bootsma uit Lemmer is verhuisd naar Makkum. En een ander deel naar Hindeloopen. De meeste Bootsma`s verdienden hun brood met de visserij. Mijn pake was Leeuwke Bootsma, die getrouwd was met Johanna Visser.

Via onderzoek ben ik er achter gekomen dat de, van oorsprong, uit Lemmer afkomstige Bootsma`s thans woonachtig zijn in alle delen van Nederland en ver daar buiten.

Het bezoeken van diverse families Bootsma`s, heeft mij goed geholpen om één en ander in kaart te brengen. Ook het rijksarchief Friesland(Tresoar) was zeer belangrijk voor het onderzoek. Verder heb ik van diverse personen via email belangrijke, ontbrekende, informatie gekregen.

Nu meer dan 20 jaar verder komen er nog steeds nieuwe gegevens beschikbaar, dus blijf onze site bezoeken.


Via deze weg wil ik iedereen bedanken ,die een bijdrage heeft geleverd, aan het tot stand komen van de stamboom

Deze Stamboom is op 18 maart 2018 voor het laatst bijgewerkt. Er zijn 338 achternamen in deze stamboom. De eerst vastgelegde gebeurtenis is de geboorte van Gauke Gerbens in het jaar 1730. De meest recente gebeurtenis is de overlijden van Suzanna Bootsma in het jaar 2018.

Als u commentaar of opmerkingen heeft neem dan a.u.b. contact op met Cor Bootsma.

Statistieken — Familie Bootsma ut de Lemmer
Personen
Mannen
725
50,2%
Vrouwen
717
49,7%
Gezinnen
Bronnen
Totaal aantal gebruikers
9
Laatste geboortejaar
2014
Deze informatie is privé en kan niet getoond worden.
Gemiddelde leeftijd bij overlijden
61
Mannen: 61   Vrouwen: 61
Gemiddeld aantal kinderen per gezin
1,95
Diavoorstelling

Nieuws
Nu ook op Facebook
12 maart 2017 - 20:24:15

https://www.facebook.com/groups/116564212034338/?ref=bookmarks

Op deze dag
RecordDatumGebeurtenis
Tammigje Vlig11 december 200117Overleden
Sjoukje Bootsma11 december 192494Geboren
Gerben Bootsma11 december 1873145Geboren